Двоє осіб загинули і троє дістали осколочні поранення у виправній колонії в селищі імені Мічуріна в Горлівці, яка опинилася в епіцентрі бойових дій. На територію закладу потрапили 12 снарядів. За даними департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації, також є поранені на території Шахтарська, Сніжного та обласного центру. Загалом із березня цього року в області під час бойових дій і збройних сутичок загинули 432 особи, серед них — 36 жінок і шестеро дітей. Поранено 1015 осіб.

В облдержадміністрації зазначають, що бойовики самопроголошеної «Донецької народної республіки» відступають і намагаються провести перегрупування та створити опорні пункти біля Авдіївки, Горлівки й Донецька. Про стрілянину й вибухи в різних районах обласного центру повідомляли мешканці міста. Крім того, запекле протистояння триває в Шахтарському районі поблизу україно-російського кордону та Савур-Могили. У селищах Первомайське і Піски Ясинуватського району через обстріли мешканці кілька днів сидять у підвалах.
Через потрапляння двох артилерійських снарядів на територію ПАТ «Концерн «Стирол» частково зруйновані резервуар для зберігання газоподібних речовин і господарська споруда. В обласному центрі снаряд улучив на територію Донецького казенного заводу хімреактивів, після чого виникла пожежа. У Мар’їнському районі вдруге від обстрілу потерпіли молокозавод і житлові будинки. Практично повністю зруйновано внаслідок бойових дій центр Дзержинська. Будівля міської ради стоїть без шибок і з наслідками пожежі. Серйозно пошкоджені гірничий технікум, школа № 3, школа мистецтв, кілька житлових будинків, а у вцілілих будинках вибиті шибки і понівечені балкони.
«Три дні провела без електрики, тому не могла написати. Я врятована, але мій будинок розбитий. Дякувати Богу, кулі не дістали мене, бо я була в іншій кімнаті», — написала автору цих рядків голова громадської організації Hіs Kіds Too, американка Тереза Філлмон, яка в ці місяці перебуває в Дзержинську із благодійною місією. Після того, як стрілянина вщухла, громадська активістка пройшлася центром міста і сфотографувала зруйновані будівлі, авто та колишні «вогневі точки» терористів.
Вл. інф.
На знімку: у центрі міста важко знайти вцілілий будинок. 
Фото Терези Філлмон.