У Запоріжжі встановлено єдиний в Україні пульт системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій, що дає змогу негайно обробляти інформацію щодо виниклої небезпеки, — повідомляє кореспондент Укрінформу.
За інформацією начальника ГУ МНС України в Запорізькій області Олексія Лепського, система раннього виявлення надзвичайних ситуацій реагує на відхилення від норми концентрації речовини в повітрі, перевищення допустимої температури, вологості або тиску в резервуарах, а також на витік хімічних речовин, та автоматично передає сигнал «Тривога» на службу порятунку «101». Такі системи будуть поступово впроваджуватися по всій країні. Але скрізь сигнал про небезпеку надходитиме до диспетчера підприємства, і лише в Запорізькій області сигнал передається на службу «101».
За словами Олексія Лепського, пульти системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій передбачається встановити на всіх потенційно небезпечних об’єктах області, а їх у регіоні 1050, 47 з яких — хімічно небезпечні. 28 підприємств уже подали заявки на встановлення нової системи безпеки.