«Падіння товарообороту з Росією з 63 відсотків у минулому році до 27 в нинішньому — явна ознака того, що нам є над чим працювати», — наголосив під час зустрічі з дилерами, котрі хочуть просувати на російському ринку автомобілі українського виробництва, міський голова Запоріжжя Євген Карташов. І перший крок уже зроблено. Керівництво ЗАТ «ЗАЗ» уклало контракт з російською компанією «Квінгруп» про ексклюзивний продаж автомобілів «Chance», котрі раніше поставлялися в сусідню країну як «Chevrolet Lanos».
До кінця року підприємство планує продати 20 тисяч таких автомобілів, а в планах до кінця 2011 року — реалізувати 150 тисяч. За словами генерального директора ЗАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» Миколи Євдокименка, основними перевагами малолітражки «Chance» є доступність, надійність та місткість. Це й забезпечило їм репутацію народних автомобілів. І коштуватиме така красуня, за попередньою оцінкою директора компанії «Квінгруп» Ленура Іслямова, близько 10 тисяч доларів. Росіяни зможуть брати «Шанси» в кредит під 9,9 відсотка річних на 5 років в одному з п’яти найбільших банків своєї країни.
Говорили під час цієї зустрічі і про політику. Зокрема, запевнивши, що запоріжці гарантують якість своїм автомобілям, міський голова Євген Карташов висловив упевненість у тому, що, незважаючи на гострі заяви російських та українських політиків, наші народи, налагоджуючи економічні зв’язки та підтримуючи один одного у важку хвилину, зможуть згладити тертя в стосунках чиновників.