Майже 190 неповнолітніх стали учасниками та близько двохсот — потерпіли від злочинів, скоєних цього року на Кіровоградщині.
За повідомленнями прес-служби обласної прокуратури, найпоширеніші з них — крадіжки, грабежі, заподіяння легких тілесних ушкоджень.
Робота психологів та соціальних педагогів з дітьми, які постраждали від злочинів, є недостатньою. Крім того, не повною мірою забезпечується дотримання вимог ст. 56 Закону України «Про освіту» щодо захисту учнів від будь-яких форм насильства. Зокрема, деякі вчителі застосовують антипедагогічні методи виховання.
Таких невтішних висновків дійшли учасники міжвідомчої наради за участі обласної прокуратури та УМВС, управління Державного департаменту з питань виконання покарань, управління освіти і науки та служби у справах дітей обласної державної адміністрації.
Не найкраще формуванню світогляду молодого покоління сприяють порушення Закону України «Про захист суспільної моралі», розповсюдження серед підлітків видань еротичного характеру та відеопродукції, що пропагує культ насильства і жорстокості.