«Десь рік-півтора тому я помітила відчутне погіршення якості глазурованих сирків — у більшості марок, які продаються у нас. А днями з кокосового сирка вигризла шматок якогось пожмаканого папірця. Ні, я все розумію, криза, товариші, але ж це таки треба було вкрай знахабніти. А я так любила ці сирки!», — пише наша читачка із Запорожжя Ганна М.
Не варто розчаровуватись! Якщо полюбляєте глазуровані сирки з начинкою, то просто майте на увазі: ягідно-фруктові добавки найчастіше бувають ненатуральні. Тому дітям краще купувати ванільні сирки без начинки або начинені згущенкою. Крім того, варто звернути увагу, що до складу сирної маси, котра є основним компонентом цих ласощів, повинні входити: натуральний сир, вершкове масло, цукор і ванілін. Однак, щоб отримати потрібну консистенцію, несумлінні виробники найчастіше додають маргарин, емульгатори і стабілізатори, яких у якісному продукті бути не повинно. Фахівці кажуть, що зовні сирок має бути вкритий рівним шаром шоколаду без дірочок і тріщин. Глазур повинна бути блискуча, гладенька й не липнути до упаковки. Остання ж має бути строго герметичною. Зберігати сирок можна не більш як 10 діб в охолодженому вигляді і не більш як 45 — у замороженому.