Не випадково 18—21 серпня Всеукраїнська школа журналістського мистецтва «Голос молоді» завершує цикл літніх виїзних семінарів-тренінгів із соціальної реклами здорового способу життя «Усе в твоїх руках!» у рамках програми «Майбутнє медицини — очима молоді» у МДЦ «Артек». Учасниками тренінгу стануть 24 активні артеківці, які небайдужі до майбутнього своєї країни і цікавляться журналістикою та соціальною рекламою.
Кінцевим результатом тренінгу буде соціальна реклама у вигляді плакатів і пам’яток зі здорового способу життя. І, звичайно, організатори сподіваються, що «голосят» стане більше.
Створені протягом серії літніх тренінгів плакати буде оцінено експертами в жовтні і кращі з них надрукують із зазначенням авторів ідеї. Також учасники тренінгу одержать завдання підготувати статті про здоровий спосіб життя і профілактику негативних явищ, що будуть опубліковані в спецвипуску навчального бюлетеня «ГОЛОСеня» та у фінальній брошурі проекту.
Замість ремонту — пожежа
Пожежа, яка сталася в Бердичеві, здивувала навіть працівників служби 101. Сигнал про загоряння в будинку по вулиці Червоній надійшов близько першої ночі. Господарів у помешканні не було. Виявилося, вони найняли робітників для ремонту своєї двокімнатної квартири, а самі залишили житло. На час загоряння в помешканні перебував один із ремонтників —його з опіками госпіталізовано. Причини загоряння з’ясовують.
Після поминок — до лікарні
П’ятнадцять осіб, зокрема троє дітей, доставлено до Попільнянської центральної районної лікарні, ще шестеро потрапили до медичних закладів Києва. Усі вони були на поминальному обіді в Ставищі Попільнянського району. Фахівці зазначають, що під час зберігання і приготування їжі не було дотримано елементарних санітарних вимог.