Британські вчені довели, що інтелігентність не завжди доречна, якщо йдеться про здоров’я людини. Дослідники заявили, що міцна лайка має «ефект болезаспокійливого», оскільки допомагає мозку відвернутися від рефлексії з приводу заподіяного болю і на певний час зосередитися на нелітературному викладі власного обурення.
Крім того, лайка, можливо, збільшує агресію людини, «заводить» її, а у стані агресії людина схильна менше відчувати біль. Матюкання століттями є універсальним феноменом усього людства. Воно впливає на емоційні центри головного мозку і, мабуть, виникає у правій півкулі мозку, кажуть нейропсихологи.
За словами дослідників, лайка є не тільки емоційною, а й фізіологічною відповіддю на несприятливу зовнішню обстановку. Це може пояснити, чому практика лайки, попри всі приписи моралі, зберігається впродовж століть .
ВООЗ схвалила другу вакцину
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) схвалила другий препарат для вакцинації від раку шийки матки. Рекомендації до повсюдного застосування одержав препарат «Церварікс».
Ці ліки продаються у 97 країнах. Схвалення, одержане від ВООЗ, означає, що різні агентства ООН, а також добродійні фонди зможуть розпочати офіційні постачання цього препарату для вакцинації населення країн, що розвиваються.
Першою вакциною від раку шийки матки, схваленої ВООЗ, став препарат «Гардасил». На думку представників організації, застосування двох ліків допоможе врятувати десятки тисяч життів.
За даними ВООЗ, щорічно від раку шийки матки помирає близько 280 тисяч жінок. Більші як 80 відсотків з них є мешканками країн, що розвиваються.
Наш організм реагує «на чуже» алергією
Алергія (від гр. — реакція на чуже) — надчутливість імунної системи організму, при повторних діях алергену на раніше сенсибілізований цим алергеном організм. За останнє десятиліття спостерігається сильне зростання алергії, це обґрунтовує одна з теорій її походження, теорія гігієни. Відповідно до неї наш організм постійно стикається з різними речовинами і як тільки зустрічається із раніше невідомою, починається алергійна реакція.
Лікування алергії можна поділити на три види. Перший — імунотерапія шляхом стимуляції секреції ІGG і т. д. Другий — застосування лікарських препаратів. Це саме ті пігулки, які ви п’єте, щоб не чхати. І третій метод — народний, спосіб життя, звички і все, що з цим пов’язано.