У неділю своє свято відзначила еліта сил швидкого реагування. В Житомирі святкування відбулися в колишньому аеропорту. Це єдиний обласний центр в Україні, де офіційно і так гучно відзначають День десантника, стверджує керівник громадської організації «Купол» Сергій Уланов. А все тому, що тут дислокується 95-та окрема аеромобільна бригада.
З нагоди свята розвідникам-десантникам на сніданок дали сік та печиво. Потім, під час святкового шоу, декому з них довелося демонструвати майстерність у поїданні жаб: мовляв, десантник повинен вміти вижити за будь-яких умов. На доказ сказаного військові пограли м’язами: розбивали цеглу, показували прийоми рукопашного бою та роботу в команді — під час знищення уявного незаконного формування. Це було останнє шоу, яке довелося їм підготувати разом з начальником розвідки бригади Ігорем Дзюбою, який незабаром попрощається з підопічними.
Відкрилося свято парашутним шоу, а довершили картину виставка бойової техніки й фестиваль патріотичної пісні. Глядачів вразила майстерність пілотів місцевого клубу «Авіатик» — серед різної летючої техніки виділялися мотодельтаплани з яскраво розмальованими крилами, які в небі нагадували метеликів.
Фото автора.