У Донецьку розкрито зухвалий напад на інкасатора однієї з фірм, який стався на початку місяця. Чоловіка жорстоко побили просто по дорозі до банку. Зловмисники забрали сумку з 60 тисячами гривень і зникли. Нальотчиків було двоє, вони завдавали удари залізним прутом. Очевидно було, що зловмисники ретельно готувалися до злочину і знали маршрут інкасатора.
«Для початку ми встановили всіх, кому могло бути відомо про час і шлях руху потерпілого, — розповів слідчий Будьоннівського райвідділу міліції Максим Гриженко. — Нашу увагу привернув хлопець, який незадовго до нападу звільнився з посади інкасатора цієї ж фірми. Під опис нападників він не потрапляв, але інтуїція підказувала, що ми на правильному шляху. Вирішили уважніше придивитися до підозрюваного і відпрацювати коло його знайомих. Так ми вийшли на всіх учасників злочину».
З’ясувалося, що ідея належала колишньому інкасатору, але сам він піти на злочин не наважився, тому що, по-перше, був знайомий із жертвою, а по-друге, вже мав проблеми з законом. Тож колишній працівник фірми запропонував схему 17-річному донеччанину. Той від запропонованого способу заробити не відмовився і взяв на допомогу ще двох товаришів. Один допоміг заволодіти грошима, другий виконав роль водія. Гроші, знайдені в сумці, спільники поділили між собою.
Зараз усім учасникам злочину пред’явлено звинувачення, роль кожного ще належить з’ясувати. Однак правоохоронці побоюються, що один із звинувачуваних — 17-річний хлопець — може зникнути: суд замінив йому запобіжний захід на підписку про невиїзд. «Розбійний напад, скоєний за попередньою змовою групою осіб, належить до категорії тяжких злочинів, кримінальним законодавством за нього визначається досить суворе покарання — від 7 до 10 років позбавлення волі, — прокоментував ситуацію начальник слідчого управління ГУМВС України в Донецькій області Василь Фарінник. — Добре, якщо хлопець щиро кається і готовий нести відповідальність. У такому разі він не стане ховатися чи перешкоджати розслідуванню. Але, як свідчить практика, таких свідомих зловмисників — одиниці».