У Донецькій області викрито злочинну групу, яка протягом кількох років займалася відправленням неповнолітніх дівчат для роботи повіями до Москви. Ідея «бізнесу» спала на думку колишній мешканці Горлівки Тетяні, яка декілька років тому сама вирушила до білокам’яної і потрапила до публічного будинку. Пізніше дівчина вирішила налагодити власний канал сексуальних послуг і попросила рідних допомогти в пошуку кандидаток. Потенційних «працівниць» вербували брат Тетяни та її мати. За кожну відправлену кандидатку вони отримували від 100 до 150 доларів США.

«Дівчата знали, що їдуть займатися проституцією, розраховували на обіцяне безкоштовне харчування, проживання і 30—40 відсотків від заробленої суми, —розповів слідчий слідчого управління ГУМВС України в Донецькій області Олександр Кострулін. — Однак уже в Москві розуміли, що потрапили до справжнього рабства. Декому вдавалося втекти, дехто пристосовувався і добровільно залишався в борделі на кілька років, але ніхто не звертався до міліції».
Потенційних кандидаток зловмисники шукали серед неблагополучної молоді. 22-річний брат Тетяни Ігор розповідав у таких компаніях, як добре живеться в Москві його старшій сестрі. Майже завжди в очах учорашніх школярок загорявся вогник цікавості: дівчата мріяли втекти від злиднів і алкоголіків-батьків. Далі в гру вступала Людмила Іванівна. Вона по-материнському турботливо розпитувала дівчат про рідних і близьких і обіцяла взяти на себе дорожні витрати.
Невдовзі «сімейний підряд» розповсюдився і на сусідні міста. У Москві «новобранців» зустрічала Тетяна, яка розселяла прибулих на орендованих квартирах і з першого дня забезпечувала безперебійний приток клієнтів. Найнятий водій розвозив юних путан за адресами. Із новачками не церемонилися, винятки робили лише для досвідчених «працівниць»: їм дозволялося брати вихідний і прогулятися по Красній площі.
Встановити потерпілих виявилося справою нелегкою, адже дівчата воліли зберігати мовчання. Одна із тих, кому пощастило втекти, — 17-річна Олена. «Мені обіцяли 30 відсотків від заробленого, але грошей я так і не побачила, — зізналася потерпіла. — Коштів не давали навіть на їжу. Продукти ми купували на «чайові» від клієнтів. Я не захотіла працювати в таких умовах і довго вмовляла Тетяну віддати мій паспорт. Вона знала, що в Горлівці у мене залишилися мати, брати, сестри і, мабуть, тому віддала документ. Дівчата, в яких не було родичів, залишалися в борделі надовго».
Ольга і Вікторія потрапили до сутенерші у віці 14 років. Зараз їм по двадцять. Жінки запевняють, що їх як цінних «співробітниць» Тетяна на ображала: «Ми могли виходити із квартири, навіть кілька разів їздили додому. Нас ніхто не примушував займатися проституцією».
Учасників злочинної групи затримували одночасно, щоб ніхто не встиг сховатися. Тому горлівські оперативники виїжджали також до Російської Федерації і разом з колегами затримували спільників. Нині усіх членів групи затримано, їм пред’явлено обвинувачення за кількома статтями Кримінального кодексу: торгівля людьми, проституція чи спонукання або втягнення в заняття проституцією. Матеріали справи вже направлені до суду.