Передплачую «Голос України» чотири роки. Усі номери складаю, тому що вважаю її кращою газетою, і не лише в Україні. На сторінках улюбленого видання пропоную читачам поділитися рецептами приготування своїх «фірмових» страв — найсмачнішими та найпоживнішими. Перелік інгредієнтів має бути доступним, а технологія приготування — швидка.
А ось мої — випробувані — рецепти, з наших, українських продуктів, які споживаємо майже щодня. Порції розраховані на 4-х справжніх чоловіків.
 Королівська картопля
Візьміть 20 картоплин розміром з куряче яйце, помийте, відваріть в лушпинні до того, щоб шкірка почала лопатися (якщо картопля молода, до варки її необхідно почисти).
Злийте воду, обчистіть гарячі картоплини і покладіть цілими на гарячу сковорідку з великою кількістю олії. За смаком посоліть і обсмажте з усіх боків на сильному вогні до темно-золотистого кольору.
На стіл подавати разом зі сметаною, свіжими огірками, помідорами, або з квашеною капустою.
Інгредієнти: картопля 1,5 кг, олія 1/3 склянки, сіль 1/3 чайної ложки.
 Оладки для богатирів
Оладки готуються без води, дріжджів та соди, але виходять вони дуже смачні і поживні!
Візьміть 12 курячих яєць, злийте білки з жовтками у 3-х літрову емальовану або скляну миску, посоліть за смаком. Додайте сметану 25—30 % жирності — 400 грамів. Перемішайте і улийте свіжу запашну соняшникову олію (одна десертна ложка на 3 яйця). Додайте манну крупу (столова ложка на 4 яйця), кукурудзяну муку (столова ложка на 6 яєць). Усе гарно перемішайте.
При подальшому перемішуванні поступово додавайте пшеничну муку вищого ґатунку — до консистенції сметани середньої густоти (приблизно 7—8 столових ложок). Остаточно добре перемішайте.
Десертною ложкою набирайте суміш і виливайте на розігріту сковорідку з помірною кількістю соняшникової олії. Обжарювати оладки потрібно з обох боків на малому вогні, під кришкою, до золотистого кольору.
На стіл подавайте з охолодженим квасом або лимонадом.
Інгредієнти: курячі яйця — 12 штук, сметана — 400 грам, олія — 4 десертні ложки, манна крупа — 3 столові ложки, кукурудзяна мука — 2 столові ложки, мука пшенична — 7—8 столових ложок, олія для смаження — 1/2 склянки, сіль — 1/3 чайної ложки.
Олег КУДЕЛІЯ, пенсіонер, ветеран праці, дитина війни.
Запоріжжя.