З 16 липня у Житомирі на підставі розпорядження міського голови розпочнеться відключення автономного опалення в тих квартирах, де його обладнали без належного узгодження. Напередодні це питання розглядали на засіданні адмінкомісії.

Перш ніж обладнати в квартирі багатоповерхового будинку автономне опалення, треба отримати дозвіл на відключення від опалення централізованого. Але мешканці часто нехтують формальностями. Тим часом самовільне від’єднання від централізованого теплопостачання може розбалансувати всю систему опалення.
У Житомирі з’явилися фірми, які, обіцяючи здати «автономку» під ключ, запевняли, що беруть на себе усі клопоти з отриманням відповідних паперів. Заступник міського голови Едуард Кругляк не виключає, що перевірка виявить підробні дозволи. За її підсумками матеріали передадуть до прокуратури. «Наше завдання покарати не тих людей, які встановили у своїх квартирах автономне опалення, а ті організації та фірми, які брали гроші й брехали людям, ніби ті кошти йдуть у міський бюджет», — сказав він. Для звірок були запрошені мешканці будинків, де виявлено факти незаконного відключення від централізованого опалення. Складено графік відвідання квартир.
 
Житомир.