Наказом міністра МВС України за вагомий особистий внесок у боротьбу зі злочинністю, відданість славетним традиціям органів внутрішніх справ України інспектори УДАІ Іван Лановенький та Сергій Коробчук нагороджені нагрудними знаками «За відзнаку у службі» другого ступеня, Олександр Яценко та Василь Ювхимович — Почесними грамотами МВС. У травні цього року вони затримали небезпечних злочинців.
Опівночі до Новоград-Волинського відділення міліції надійшло повідомлення про розбійний напад на таксиста і заволодіння його майном та автомобілем. Інспектори одного з екіпажів дорожньо-патрульної служби Олександр Яценко та Василь Ювхимович помітили таксі «Шевроле», ознаки якого збігалися з переданими в орієнтуванні, і почали його переслідувати. Та водій тільки збільшив швидкість. Інформацію передали іншим патрулям. У цей час таксі наближалося до 227-го кілометра автодороги Київ—Чоп, де перебував екіпаж Івана Лановенького та Сергія Коробчука. Помітивши інспекторів, водій раптово змінив напрям руху і виїхав на розділювальну смугу, де стояв Іван Лановенький і подавав знак зупинитися. Після зіткнення молодий інспектор УДАІ перелетів через машину і отримав серйозні травми. Зловмисники виявилися 18-річними студентами одного з навчальних закладів Новограда-Волинського.
— Ми не знаємо, скільки могли б принести горя ті, що влаштували гонки на викраденій автомашині, якби їх з ризиком для життя не зупинили автоінспектори, — сказав начальник УМВС України в області Валерій Присяжнюк. Вітаючи інспекторів, він відзначив, що їх професійна самовідданість та відповідальність є прикладом для всіх працівників органів внутрішніх справ.
 
Житомирська область.
На знімку: генерал-майор міліції Валерій Присяжнюк вітає Івана Лановенького (в центрі) та його колег.
Фото автора.