На сьогоднішній день в області перевірено 413 оздоровчих закладів. У ста з них виявлено ті чи інші порушення. А роботу «Перлини Карпат» із 9 липня зупинено. Про це повідомили журналістам виконуючий обов’язки голови обласної держадміністрації Володимир Гоблик, головний державний санітарний лікар Закарпаття Віра Чиж та виконуючий обов’язки прокурора області Іван Русин. Утім, вони закликали представників ЗМІ не поспішати з висновками. Адже й досі триває перевірка закладу.
Володимир Гоблик сказав, що порушення в санаторії були. Вони стосуються харчування дітей, дотримання санітарно-гігієнічних норм та відсутністі дозволу на оздоровлення дітей. Винних у цій надзвичайній події буде притягнуто до відповідальності. Тепер перевіряються всі подібні заклади. До того ж, зазначив посадовець, ця ситуація не додає іміджу Закарпаттю як туристичній області.
Як повідомила Віра Чиж, зазвичай до початку літніх канікул заклади, на базі яких оздоровлюватимуть дітей, перевіряють комісії санепідемстанції. Щодо «Перлини Карпат», то санаторій не був у переліку тих, де відпочиватимуть школярі. З 21 червня до 4 липня діти відпочивали там згідно з угодою, укладеною між управлінням освіти Києва та санаторієм, на базі якого було створено оздоровчий табір. Але відповідних акта, дозволу та погодження районної санепідстанції санаторій не мав. Наразі триває комплекс заходів із попередження виникнення нових випадків захворювань, пов’язаних із функціонуванням цього та подібних закладів. До перевірки санаторію долучилася і прокуратура.