Хмельничанці Марині Василівні варикоз дістався у спадок від мами. Останніми роками ноги в жінки почали боліти та набрякати. Прийти до лікувально-діагностичного центру МП «Альтернативна медицина» їй порадила знайома. У жінки була така само хвороба. Однак після трьох сеансів гірудотерапії (лікування п’явками) зникли почервоніння та набряки.
— Особливо сильно в мене боліла права нога. Нижче коліна почервоніла так, що ступити було тяжко, — розповідає пані Марина. — Одразу скажу, що звернулася до центру не випадково. Адже не секрет, що по-справжньому індивідуальний підхід легше забезпечити у приватній клініці, де порівняно невелика кількість пацієнтів дає можливість уникнути «промислового» ставлення до лікування та діагностики.
— Люди знають про цілющий ефект гірудотерапії при цьому захворюванні, тому й звертаються. Слина п’явки розріджує кров, знищує тромб та має протинабрякову дію, — каже директор МП «Альтернативна медицина» Віктор Собчук. — Також гірудотерапія має цілющий ефект при багатьох недугах серцево-судинної системи. Із допомогою п’явок у нас відновлюються й після інсульту. Однак перш ніж розпочати курс лікування ми обстежуємо весь організм. Проводимо комп’ютерну функціональну діагностику всіх органів і систем за допомогою найсучаснішої комп’ютерної програми, котра методом зняття електропровідності біологічно активних точок може визначити функціональний стан усіх органів і систем.
За словами В. Собчука, в центрі лікують також захворювання опорно-рухового апарату, суглобів, м’язів, периферійної нервової  (радикуліти, неврити, головні болі), дихальної, ендокринної систем та багато інших. Крім того, пацієнти після обстеження мають можливість пройти комплексне лікування в медичному кабінеті, включаючи лікувальний масаж, точковий масаж, голкотерапію, мануальну терапію, квантову терапію, інгаляцію та інші процедури.