Під час операції «Бар’єр» працівники головного відділу податкової міліції Луганська виявили підпільний цех із виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв. Виробництво «паленки» налагодив в одному з боксів гаражного кооперативу мешканець обласного центру. Для розливу фальсифікату він використовував пляшки з етикетками торговельних марок «Графська», «Пшенична», «Добірна». Під час обшуку вилучено 110 літрів спирту, 500 пляшок готової продукції, близько 200 порожніх ємностей з горілочними етикетками та акцизні марки з ознаками повторного використання. Експертиза визнала підроблену горілку небезпечною для життя і здоров’я споживачів. За цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією і знищенням підроблених товарів й обладнання для їхнього виготовлення.
Мати покинула новонародженого
Луганським лікарям вдалося врятувати немовля, якого психічно нездорова мати покинула на вулиці. У результаті пошукових заходів особу встановлено й її затримано. Жінка стверджує, що дівчинку зовсім не кидала, а просто попросила випадкову перехожу доглянути своє маля. Як було з’ясовано, вона страждає на психічний розлад, якийсь час перебувала на лікуванні в психіатричній лікарні. Саме тому після остаточного вердикту медиків і вирішуватиметься питання про притягнення її до відповідальності. Швидше за все, це будуть примусові заходи медичного характеру.
Ледь не став жертвою «полковника розвідки»
Співробітники управління карного розшуку ГУ МВС України в Луганській області затримали місцевого жителя, котрий «працював» полковником Головного розвідувального управління України. Вийти на нього правоохоронцям допоміг громадянин, який мало не став жертвою шахрая. Чоловік, котрий представився високопоставленим керівником зовнішньої розвідки України, пообіцяв йому допомогти у звільненні родича, котрий перебував в ізоляторі тимчасового тримання. «Полковник» зажадав 14,6 тисячі гривень для розв’язання «непростої проблеми». Тільки прийшовши додому і зміркувавши, що Головного розвідувального управління в Україні не існує (це спецслужба РФ), луганчанин звернувся в міліцію. На прохання правоохоронців він погодився на умови «полковника» і передав гроші. Після одержання «гонорару» шахрая затримали на гарячому.
Під час затримання як речовий доказ в афериста вилучили гроші, підроблене посвідчення й візитні картки. Як з’ясувалося, довірливому приятелю «полковник» вручив в обмін на гроші сумнівну розписку, в якій ішлося про те, що він зобов’язується їх повернути в разі невдалої операції.
На допитах шахрай зізнався, що «посвідчення» придбав у підземному переході в районі центрального ринку за 250 гривень. Як з’ясувалося під час слідства, він, крім іншого, брав позики в банках, де не вимагали довідки про доходи, але повертати їх не збирався.