В Алчевську засуджено учасників організованої злочинної групи, що займалася масштабними розкраданнями продукції Алчевського металургійного комбінату.
В 2007—2008 роках на території Донецької залізниці зникли вантажі на суму більш як 16 мільйонів гривень. При цьому співробітники Управління СБУ в Луганській області звернули увагу, що левова частка претензій на недостачу вантажів надійшла від ВАТ «Алчевський металургійний комбінат».
Для оперативників це стало серйозним приводом для того, щоб ґрунтовно вникнути в тему розкрадань, адже Алчевський меткомбінат входить до числа найважливіших бюджетоутворювальних підприємств України. У результаті аналізу оперативної обстановки на проблемних ділянках транспортних перевезень стала очевидною причетність до розкрадань посадових осіб підприємства, які, до речі, відповідно до своїх службових обов’язків навпаки зобов’язані були забезпечувати збереження вантажів. Організаторами розкрадань виявилися начальник воєнізованої охорони заводу й офіцер міліції, а виконавцями — безробітні жителі міст Зоринська й Артемівська.
Схема розкрадань була проста. Одержавши від організаторів афери інформацію про час відправлення із заводу чергового потяга з продукцією, учасники угруповання збиралися на станції Комунарськ і залазили у вагон. По ходу руху поїзда вони розмотували дріт, що скріплював смужки швелера, і скидали металовироби на землю. На станції Мануїлівка поїзд залишали й починали вантажити метал у машину. Організатори розкрадань завжди присилали її вчасно. За один раз зловмисники скидали з вагонів до 9,5 тонн металу, що реалізовувався через пункти прийому металобрухту. Винагорода робітникам за одну вилазку становила 700—800 гривень, що для жителів депресивного регіону вважалося великими грішми. Більш значні доходи, зрозуміло, одержували лідери кримінальної групи.
Затримати розкрадачів на місці злочину виявилося непросто. Скидання металу відбувалося в трьох місцях залізничного перегону Комунарськ—Дебальцеве, який віддалений від Луганська на 60 км. Залізниця на цій ділянці проходить переважно по відкритій місцевості. Працівник міліції, який брав участь у діяльності кримінального формування, супроводжував викрадений металопрокат до місця реалізації, причому з підробленими документами під виглядом майна, вилученого на місці злочину. Але скільки вірьовку не плети... Оперативні співробітники Управління СБУ в Луганській області спільно зі спецпідрозділами «Альфа» злочинців затримали на місці злочину.
 
Луганська область.