До власкора «Голосу України» по Закарпатській області звернулися як ті, котрі у зв’язку з демонтажем кіосків залишаться без роботи, так і керівництво Ужгородського поштамту.
Річ у тім, що рішення демонтувати газетні кіоски було прийнято виконавчим комітетом Ужгородської міської ради ще 16 червня. Причина — Закарпатська дирекція УДППЗ «Укрпошта» не оформила необхідну документацію для подальшої торгівлі на цих об’єктах. Тому власника торгових кіосків зобов’язали протягом десяти днів з дати прийняття рішення демонтувати їх та звільнити земельні ділянки загального користування. У цей список потрапило десять кіосків.
Працівники кіосків та керівництво відділення місцевого поштамту вважають таке рішення незаконним. Вони посилаються на постанову Верховної Ради України від 15 квітня 2009 року «Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств з розповсюдження книг та преси». Нею, окрім іншого, запроваджено мораторій на знесення кіосків із продажу друкованих засобів масової інформації (преси).
За словами керівника Ужгородського поштамту Василя Коваля, минулого року було демонтовано газетний кіоск у центрі міста, по вулиці Фединця, а на його місці встановили тютюновий кіоск. І хоча постановою Ужгородського міськрайонного суду у вересні 2008 року міськраду зобов’язали повернути газетний кіоск за попереднім місцезнаходженням, цього не зроблено й досі.
На час підготовки матеріалу до друку із 10 газетних кіосків демонтовано два: на вулицях Льва Толстого та Собранецькій.
 
Ужгород.