Від початку року підприємства Донецької області виробили більше, ніж торік, ковбасних виробів (на 9 відсотків), олії нерафінованої (на 83 відсотка), горілки та інших міцних напоїв (на 25 відсотків). 
Водночас в області стало менше кисломолочних продуктів, вершкового масла, борошна, круп і м’ясних напівфабрикатів. Фахівці пояснюють це відсутністю сировини та падінням попиту.
Протягом останніх тижнів в області дорожчало пальне: літр бензину А-95 обходиться в 6 гривень 70 копійок, А-92 — у 6 гривень 50 копійок. Це на 60—70 копійок більше, ніж на початку травня.
Не радують ціною свіжі овочі і фрукти: огірки — 5—8 гривень за кілограм, помідори — 9—11 гривень, морква і буряки — 5 гривень, суниці та черешні — близько 20 гривень, малина — 25—30 гривень за літрову банку. Із ранніх овочів суттєво подешевшала хіба що капуста — до 2,5—4 гривень за кілограм. Після великодньо-першотравневого подорожчання ціни на свинину і яловичину повернулися до попереднього рівня — від 45 до 55 гривень за кілограм, але вибір суттєво звузився. Щодо «стратегічних» продуктів, то цукор у Донецьку можна придбати за ціною 5—5,5 гривні за кілограм. Це майже на дві гривні дорожче, ніж узимку.