Молодий мед — цінний, складний і надзвичайно активний біологічно природний харчовий продукт. Він складається переважно із глюкози і фруктози, містить цілий комплекс вітамінів — понад 400 компонентів. Точний склад меду залежить від місця збирання і видів рослин, з яких він був зібраний.
Це чудове джерело енергії, адже в 100 грамах меду близько 315 кілокалорій. Його вважають еліксиром молодості, адже останніми дослідженнями було доведено, що регулярне вживання меду продовжує життя людини. У наукових дослідженнях виявляють нові корисні якості цього унікального продукту, і відкриваються все нові можливості при лікуванні різних недуг.
Його вживають: у разі шлунково-кишкових захворювань — виразки, гастрити, коліти, у разі захворювань печінки і нирок, порушень серцево-судинної системи. Мед допомагає при захворюваннях крові, анемії, лікує захворювання верхніх і нижніх дихальних шляхів. Він дуже ефективний при очних хворобах. Також мед має сильні антибактеріальні властивості.
Було б дуже хорошою звичкою з’їдати щодня, із профілактичною метою, 1—2 столові ложки меду. І краще під час приготування різних страв замість цукру використовувати мед.