На Луганщині підписано Угоду про співробітництво банку Fortіs і ТОВ «Надра Луганщини» у напрямі скорочення викидів парникових газів. В Україні це перший проект спільного здійснення, визначений Кіотським протоколом. Угоду укладено за сприяння та участі Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) і Луганської обласної державної адміністрації. 
У рамках Угоди реалізовуватиметься проект з утилізації звального газу на Луганському полігоні твердих побутових відходів у Олександрівську. В результаті цього планують значно скоротити викиди парникових газів, провести низку заходів для усунення і пом’якшення ефекту від цих викидів, поліпшити екологічну ситуацію. Крім того, реалізація проекту сприятиме поліпшенню життя місцевого населення. Зокрема, йдеться про створення нових робочих місць, припинення поширення продуктів згоряння і неприємного запаху в результаті гниття відходів. У найближчі десять років з Олександрівського полігона ТПВ плановано вилучити й утилізувати близько 23 млн. куб. м метану.
Як було встановлено, з Олександрівського полігона можна вилучати до 600 куб. м біогазу на годину, а це, навіть якщо прийняти концентрацію метану в біогазі до 50 відсотків, — 300 куб. м чистого метану. А насправді концентрація метану трохи вища, отже, можна вилучати й значно більший обсяг метану. Під час реалізації проекту будуть використані прогресивні технології і найсучасніше обладнання. Отриманий метан планується направляти як для вироблення електричної і теплової енергії, так і для заправлення автомобілів. За словами голови Луганської облдержадміністрації Олександра Антіпова, для регіону проблема викиду парникових газів особливо актуальна. Адже промисловий комплекс створює високий рівень техногенного навантаження. За офіційними даними, на Луганщині щорічно утворюється майже чотири мільйони кубометрів твердих побутових відходів. Їх вивозять на 32 полігони. Планується, що ТОВ «Надра Луганщини» почне вилучення біогазу з Луганського звалища вже цього року.