У Комітеті з питань науки і освіти відбулася нарада щодо інтегрування освітнього рівня «молодший спеціаліст» у систему професійної освіти у зв’язку з прийняттям нової редакції Закону України «Про вищу освіту».
У нараді взяли участь представники Міністерства освіти і науки, Міністерства соціальної політики, Національної академії педагогічних наук, Федерації роботодавців, Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічної освіти, Всеукраїнської асоціації працівників вищих навчальних закладів І—ІІ рівнів акредитації, експерти.
Голова комітету Лілія Гриневич на початку засідання зазначила, що залишилося дуже мало часу для того, щоб підготуватися та ефективно здійснювати впровадження Закону України «Про вищу освіту», який, як сподіваються, буде скоро підписаний. Голова комітету закликала узгодити та врегулювати проблемні аспекти, пов’язані з темою «молодшого спеціаліста» у контексті впровадження закону. Адже саме це питання викликало певний спротив серед закладів І та ІІ рівнів акредитації.
Л. Гриневич також наголосила на необхідності зрозуміти, як можна найбільш продуктивно інтегрувати «молодшого спеціаліста» в систему професійної освіти, підсиливши та розвиваючи її у такий спосіб. «Нам необхідно врахувати це у базовому Законі «Про освіту», над яким вже працює комітет», — сказала вона.
Голова комітету також вважає, що надзвичайно важливо усвідомити, як формуватимуться мережі закладів професійної та вищої освіти. «Це ті позиції, за якими хотілося б домовитися та прийняти документ, що обов’язково буде врахований робочою групою під час роботи над законопроектом «Про освіту», — зазначила Л. Гриневич.
За повідомленням Інформаційного управління Верховної Ради України.