Жінкам більше не слід приховувати свої великі стегна. Науковці довели, що пишні форми є показником здоров’я пані. Фахівці з Гарварду запевняють, що жир, який накопичується на стегнах і на сідницях, має корисні для організму жінки властивості.
Перш за все ці жирові накопичення захищають від діабету другого типу. Причому великі стегна виявилися ефективними в профілактиці діабету так само, як і спеціальні медичні препарати вузької дії.
А ось великі груди не справляють на організм жінки подібного позитивного ефекту. Скоріше навпаки: канадські дослідники довели, що жінки з великим бюстом страждають від діабету на 40—60% частіше, ніж ті, хто має маленький розмір грудей.
Гарний настрій поліпшує зір
Вислів «дивитися скрізь рожеві окуляри», як з’ясувалося, не метафора, а біологічна реальність. У доброму гуморі люди здатні бачити більше, ніж у поганому, стверджують психологи з університету Торонто.
Гарний і поганий настрій змінюють режим роботи зорової кори головного мозку і те, як ми бачимо. Зокрема, це дослідження показує, що коли ми в доброму гуморі, зорова кора одержує більше інформації, тоді як поганий настрій призводить до «тунельного зору», — відзначають науковці.
Вони використовували магнітно-резонансну томографію, щоб визначити, як мозок обробляє візуальну інформацію, коли людина перебуває в поганому, гарному і «нейтральному» настрої. Томографія засвідчила, що гарний настрій збільшував, а поганий — знижував реакцію однієї з ділянок в парагіпокампі, частині мозку, пов’язаній з процесом розпізнавання.
Отож у гарному настрої люди можуть пізнати більше об’єктів у своєму оточенні, що, можливо, звучить як добра новина, однак це може призводити до розсіювання уваги. Гарний настрій «розширює вікно, крізь яке ми дивимося на світ».