Для поліпшення загального самопочуття украй важливо понизити загальний рівень стресу, оскільки результати численних досліджень прямо вказують на те, що люди з постійним високим рівнем стресу піддаються ризику захворіти частіше, ніж ті, в кого рівень стресу перебуває в нормі.
Американські науковці вважають, що кращий спосіб боротися із стресом на роботі (а основна кількість стресових ситуацій виникає саме в офісі) — відійти від монітора, вимкнути на якийсь час комп’ютер і пройтися. Боротися зі стресом допоможуть і спеціальні продукти, які слід включити в свій щоденний раціон.
Учені відзначають, що тарілка теплої вівсяної каші спричинить вироблення гормону серотоніну, який заспокійливо впливає на організм, а багаті жирними кислотами омега-3 продукти утримуватимуть гормони стресу — адреналін і кортизол — у нормі.
Також понизити рівень стресу, на думку науковців, допоможе склянка теплого знежиреного молока перед сном. Вона знизить рівень тривожності й напруженості. Корисним буде й апельсин, багатий на вітамін С, який зміцнює імунну систему і знижує рівень гормонів стресу.