Одразу три медичні відкриття пролили світло на те, як потрібно харчуватися жінці, щоб зберегти своє здоров’я.
2—3 чашки кави в день можуть значно знизити ризик інсульту у жінок, стверджують експерти Мадридського незалежного університету. Учені побачили, що кавоманки краще захищені від інсульту, ніж решта людей. Утім, медики звертають особливу увагу на те, що це правило працює тільки для людей із здоровою серцево-судинною системою. Якщо у вас проблеми з тиском або серцем, кава вам не допоможе, а можливо, навіть нашкодить.
А американські дослідники провели випробування на щурах і з’ясували, що екстракт яблук дає змогу уповільнити зростання аденокарциноми (різновид ракової пухлини). Яблучна терапія також запобігала появі нових утворень. Як вважають дослідники, такий ефект обумовлений наявністю в яблуках флаваноїдів, які також містяться в апельсинах, винограді, полуниці і сливах.

У свою чергу, вчені з Колорадського державного університету досліджували корисні властивості квасолі на щурах. Виходили вони з того, що квасоля містить пристойну дозу антиоксидантів і флаваноїдів, які теоретично знижують ризик захворювання раком. Наприкінці експерименту припущення підтвердилося: завдяки квасоляній дієті захворюваність раком серед тварин зменшилася майже на 30 відсотків.