Обливання — спосіб лікування, який відомий уже сотні років і успішно застосовується в сучасній медицині. Вода для процедури має бути в проміжку від п’ятнадцяти до вісімнадцяти градусів.
1. Обливання нижньої частини тіла рекомендовано для людей, в яких є порушення функцій кишечника, а також у разі судинних захворювань нижніх кінцівок. Обливання цього типу починають з рівня поясниці.
2. Обливання стегон рекомендується при атеросклерозних ураженнях нижніх кінцівок. Крім того, цей тип обливання буде корисний у разі варикозного розширення вен, тромбофлебіту. Його проводять із використанням п’яти-шести лійок води.
3. Обливання спини дає змогу зміцнити хребет, окрім того, сприяє лікуванню остеохондрозу, посиленню кровообігу, зміцненню нервової системи людини, нормалізації її сну. Першою лійкою вам доведеться облити всю задню поверхню тіла від потилиці, а інші три-п’ять лійок потрібно рівномірно вилити на область шиї, лопаток і куприка.
4. Обливання рук відмінно допомагає при ревматизмі та артриті суглобів. Його слід починати з долоней, поступово доводячи струмінь води до плеча.
5. Обливання голови достатньо дієве в разі частих і сильних головних болів, при погіршенні пам’яті, запамороченнях. Струмінь води слід направляти так, щоб вона текла за вухами, на щоки і навіть протягом двох-трьох секунд на закриті очі.
6. Обливання всього тіла корисне для всього організму загалом, воно бадьорить, додає енергії, знімає дратівливість і хвилювання. Обливання розповсюджується на все тіло, включаючи голову, ноги, руки і тіло. Струмінь води слід поперемінно направляти переважно на область хребта, потилиці, сонячного сплетення, шлунка, а також місця згину рук і ніг.
У Львові городянам міряли тиск
У місті вже третій рік проходить акція із профілактики та раннього виявлення артеріальної гіпертензії. Протягом майже тижня всі бажаючі можуть безкоштовно виміряти артеріальний тиск у чотирьох медичних пунктах-наметах у центрі міста (на знімку). Мета акції — привернути увагу до стану свого здоров’я. За словами завідувачки кардіологічного відділення 8-ї міської клінічної лікарні Валентини Коваль, серцево-судинні захворювання посідають на Львівщині перше місце: за рік у місті помирають близько 4,5 тисячі осіб від інфарктів та інших серцево-судинних захворювань, частина з них — люди працездатного віку.
Фото Володимира ПЕСЛЯКА (Укрінформ).