Незвичайну посилку відправили сепаратистам і бойовикам на Донбас вихованці Вінницького відомчого дитсадка №39 обласного управління міліції.
У посилці — триста маленьких «голубів», виліплених із здобного тіста і спечених на вогні. Їх виготовили вихованці закладу разом з вихователями. З тістечками діти передали десятки листів, які, крім них, писали й інші маленькі вінничани.
Анна Олійник, керівник центру зв’язків з громадськістю і ЗМІ обласної міліції, узагальнила зміст листів і текст вийшов такий: «Дядьки-сепаратисти, не стріляйте більше в наших татусів. Нехай вони швидше повернуться додому і сядуть з нами за святкові столи. Ми їх дуже любимо і чекаємо. Повертайтеся додому і ви — до своїх дітей. Ми бажаємо миру всім людям світу! Бажаємо миру і вам, і вашим дітям, тому даруємо наших солодких голубів миру. В нашому місті матері і бабусі випікають такі тістечка до святкових столів. А святкові столи — це тоді, коли мир у домі і країні. Невже вам і вашим дітям не хочеться миру?»
— На пошті довелося довго пояснювати, кому адресовано посилку і як її відправити, щоб дійшла до адресата, — продовжує Анна Олійник. — Зрештою, адресували керівництву невизнаної «ДНР». Сподіваємося, вона знайде тих, хто, розпалив вогонь війни. Мало віриться, що дитячі листи зачеплять за живе бойовиків. Важливо те, що юні громадяни України виростають патріотами, готовими обстоювати мир на рідній землі.
Вінницька область.