Кількість відмов від БЦЖ зросла у 100 разів

У Вінницькій області впродовж року 350 батьків відмовилися від проведення своїм новонародженим дітям щеплення проти туберкульозу БЦЖ, що майже в 100 разів більше, ніж у попередні роки. За словами головного державного санітарного лікаря Вінницької області Валентини Зайцевої, «це жахлива цифра, особливо враховуючи те, що у нас у країні оголошена епідемія туберкульозу».

«Раніше випадки відмов від БЦЖ були поодинокі — 3—5, нехай 10 на рік по всій області, наприклад, із релігійних міркувань», — розповіла вона. А минулого року в області 41 тисяча батьків відмовились від проведення дітям туберкулінових проб Манту.

У Чернігові пройшов тиждень без абортів

В обласному центрі за ініціативи священиків Української православної церкви та Благодійного фонду «Європа» проходила акція «Мамо, не вбивай мене». Як зазначив президент цього фонду, народний депутат України Валерій Дубіль, мета акції — привернути увагу суспільства до проблеми абортів. Він зауважив, що за роки незалежності українські жінки зробили 30 мільйонів абортів і це означає, що Україна втратила 30 мільйонів своїх громадян. У рамках акції священики читали лекції у школах та вузах, у храмах Чернігівщини проводили спеціальні служби та молебні за просвітлення жінок та утримання їх від абортів.

Вітчизняна кардіологія на світовому рівні

Сім українських учених Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії будуть представляти Україну на світовому конгресі, який пройде цього року в Австралії. В результаті конкурсного відбору наукових робіт всі 11 праць, запропонованих українськими фахівцями, прийнято для презентацій. «Це досить велика подія і для нашого центру, і для України. Це показник того, що ми досягли належного рівня у світовій медичній спільноті», — зазначив директор Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії, член президії ВГО «Український медичний союз» Ілля Ємець. Участь українських кардіологів у міжнародному конгресі стала можливою за підтримки фонду Бориса Литовського «Здоров’я нації».