РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ

Шахраї гендлювали чужою землею

Причому продавали одні й ті самі ділянки по кілька разів. Угруповання виявили співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВСУ в Рівненській області. Злочинці діяли з розмахом — за допомогою сучасної копіювальної техніки підробляли офіційні документи на чужу землю, яку й продавали. Схема «оборудки» була така: з оголошень у пресі обирали жертву обману — особу, котра хотіла придбати ділянку. Їй пропонували «землю» та фальшивий пакет документів на неї на ім’я Джамілова Руслана Івановича (до речі, зараз міліція з’ясовує, яким чином паспорт цього громадянина потрапив до шахраїв). Саме так були «продані» за десять тисяч доларів США земельні ділянки кільком мешканцям Дубенського і Березнівського районів. Потрапив на гачок до шахраїв і один із мешканців Костополя.

Тамара ЛИСЕНКО, начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВСУ у Рівненській області.

Черкаська область

Згорів разом із бур’янами

Попри неодноразові попередження екологів про шкідливість спалювання минулорічного сухостою, по всій території області то тут, то там димлять городи, пагорби, береги річок. Інколи це призводить і до трагічних наслідків. Так, у селі Лузанівка Кам’янського району місцевий 73-річний житель загинув під час спалювання бур’янів на своїй присадибній ділянці.

Як повідомили у прес-службі МНС У Черкаській області, тільки-но селянин розвів вогнище, як пориви сильного вітру швидко, по сухій траві, рознесли вогонь навколо нього. Чоловік почав гасити полум’я, спіткнувся і впав. Коли на місце прибула з райцентру «швидка допомога», лікарі вже не могли врятувати пенсіонера. Понад 90 відсотків його тіла було обпечено.

Лідія ТИТАРЕНКО.

ДОНЕЦЬК

Вулиці патрулюватимуть військові

Протягом десяти днів військовослужбовці військової частини 3037 та працівники підрозділу спецпризначення внутрішніх військ «Ягуар» охоронятимуть громадський порядок у Донецьку. Спільно з ними вулиці патрулюватимуть місцеві правоохоронці та десять екіпажів ДАІ із Дніпропетровської і Луганської областей.

Начальник ГУ МВС України в Донецькій області Микола Куп’янський сподівається, що присутність на вулицях «Ягуара» поліпшить криміногенну ситуацію, яка залишається непростою. Порядок в обласному центрі охоронятимуть додатково 85 нарядів. Їхнє завдання — попередити скоєння злочинів і затримувати зловмисників по гарячих слідах. Виявлятимуть і «гастролерів», незаконних мігрантів та інших правопорушників.

Такі заходи безпеки також дадуть можливість правоохоронцям підготуватися до роботи під час чемпіонату Європи з футболу серед юнаків, який улітку пройде в Донецьку та Маріуполі.

Ліна КУЩ.