Івано-Франківська область

За дитячі синці виховательку звільнили з роботи

До прокуратури міста Івано-Франківська звернулася мама зі скаргою на виховательку дитячої школи-садка, яку відвідує її трирічне маля. У заяві жінка стверджувала, що вихователька утихомирює її дитину стусанами. У процесі прокурорської перевірки факти завдавання тілесних ушкоджень підтвердилися. На сідницях дитини медики виявили множинні гематоми та набряк шкіри. Прокуратура міста Івано-Франківська за наслідками перевірки внесла подання начальнику управління освіти і науки міськвиконкому, після розгляду якого виховательку звільнено з роботи.

Викачували нафту у... власні кишені

Оперативники управління боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з нафтогазовидобувних підприємств Прикарпаття.

Як повідомила прес-служба УВС, вони впродовж лише одного року незаконно видобули на одному з нафтогазових родовищ 8,4 тис. тонн нафти. Її вартість, за оцінками фахівців, становить близько 8,3 млн. грн. За ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 240 і ч. 2 ст. 364 КК України (порушення правил охорони надр та зловживання владою або службовим становищем), прокуратура порушила кримінальну справу. Ведеться розслідування.

Дарина НАЗАРЧУК.

Вінницька область

Хабар за землю

230 тисяч гривень вимагав голова однієї з райдержадміністрацій Вінниччини за «позитивне вирішення земельного питання» у жителя обласного центру. Той просив виділити земельну ділянку площею 90 гектарів для ведення особистого селянського господарства та вирощування багаторічних насаджень. Гроші чиновник отримав у своєму робочому кабінеті.

Ще один державний службовець — начальник відділу земельних ресурсів цього самого району за надання у користування тієї ж земельної ділянки тимчасово збагатився на 105 тисяч гривень. Факт передачі йому грошей оперативники зафіксували на відео.

Як повідомив начальник управління боротьби з економічними злочинами УМВС у Вінницькій області Юрій Черкес, за даними фактами прокуратурою Вінницької області порушені кримінальні справи.

Віктор СКРИПНИК.

Рівненщина

Виявили «п'явок» на нафтотрубі

Злочинну групу з числа мешканців Львівської області, яка крала дизпаливо з магістрального нафтопродуктопроводу ДП «ПрикарпатЗахідтранс», затримали працівники відділу спеціальної міліції при УМВСУ у Рівненській області. Зловмисники чинили крадіжки поблизу селища Мізоч та села Півче Здолбунівського району. Нині перевіряється причетність групи до несанкціонованого втручання у нафтопровід і на території Острозького району.

Олександра ЮРКОВА.