У Закарпатті створять заклад для примусового лікування хворих на туберкульоз. Про це заявив обласний фтизіатр, виконуючий обов’язки генерального директора Закарпатського обласного територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія» Йосип Сарваш, повідомляє УНІАН.

За його словами, заклад для лікування хворих на туберкульоз, зокрема відділення закритого типу для примусового лікування, швидше за все, буде розташований у приміщенні колишнього ізолятора для тимчасового утримання нелегальних мігрантів, поблизу села Павшине Мукачівського району. Йосип Сарваш переконаний, що на сьогодні в Закарпатській області є потреба у функціонуванні такого закладу щонайменше на 30 ліжок.

У Павшиному планується створити заклад на два відділення і 120 ліжок. Умови перебування хворих спробують зробити максимально комфортними, навіть наближеними до готельних, оскільки хвороба вимагає тривалого перебування пацієнта в лікарні.

Рівень захворюваності на туберкульоз У 2008 році на Закарпатті становив 60 осіб на 100 тисяч населення (проти 59,8 в 2007 році). Водночас медики констатують зниження рівня смертності населення від туберкульозу: з 29,5 на 100 тисяч населення в 2005 році до 18,7 — у 2008-му.