Представники самоврядування Рівного п’ять днів були у польському Любліні, де переконались, що інфраструктура та сфера ЖКГ міста-партнера значно швидше крокують до модернізації та новітніх технологій. Робоча навчальна поїздка рівненських комунальників до Польщі відбулася в рамках реалізації проекту «Співпраця муніципалітетів Рівного та Любліна як один з елементів розвитку прикордонних територій», який реалізує виконком Рівненської міської ради та фінансує Європейський Союз.

Рівненські комунальники детально ознайомилися з інфраструктурою та роботою житлово-комунального господарства Любліна, обмінялись досвідом щодо обслуговування комунального майна, з енергозбереження, забезпечення охорони навколишнього середовища.

Під час презентації рівнянам водоканалу увагу привернула новітня машина з ремонту водогонів у житлових частинах міста. Сучасне ремонтне обладнання без особливого руйнування асфальтного покриття проникає до місця пошкодження труби і за допомогою спеціальних датчиків та комп’ютерних моніторів усуває всі несправності. Польські партнери запропонували придбати люблінську «чудо-машину», а також ввести в експлуатацію кілька систем очистки, що забезпечить Рівному більшу енергоефективність та ощадливість міського бюджету.

Рівне.

Фото надане авторами.