Відповідно до графіка особистого прийому громадян головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій у Верховній Раді України під час роботи четвертої сесії Верховної Ради України сьомого скликання в приймальні Верховної Ради України відбулися, як і було заплановано, 35 особистих прийомів громадян, які провели голови, перші заступники, заступники голів комітетів та депутатських фракцій у Верховній Раді України, народні депутати України.
Усього на особистих прийомах побували 558 відвідувачів, від яких отримано 634 звернення, з яких 575 — письмових та 59 — усних. Переважна більшість громадян, які побували на особистих прийомах у Верховній Раді України, — мешканці м. Києва (297 осіб) та Київської області (71 особа). З Донецької області звернулися 29 осіб, Житомирської та Харківської областей — по 16 відвідувачів, Черкаської — 13, Вінницької — 15, Одеської та Полтавської областей — по 11 відвідувачів, Дніпропетровської — 10 осіб.
Під час роботи четвертої сесії Верховної Ради України сьомого скликання відвідувачі подали головам парламентських комітетів, головам депутатських фракцій у Верховній Раді України 48 колективних звернень, які підписали 384 громадянина. 259 заяв і скарг, або 41,8% від загальної кількості звернень, поданих відвідувачами на особистих прийомах, виявилися повторними. Це на 9% менше, ніж під час роботи третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання. Водночас обсяг повторних звернень до приймальні Верховної Ради України свідчить про те, що органи виконавчої влади, правоохоронні та судові органи, органи місцевого самоврядування приділяють недостатню увагу зверненням громадян, часто відмовляють у розгляді та вирішенні по суті їхніх законних вимог.
Найбільше громадян зверталися до керівництва депутатських фракцій у Верховній Раді України. Зокрема, члени депутатської фракції Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» у Верховній Раді України, народні депутати України Агафонова Н. В., Кутовий Т. В., Мочков О. Б., Новак Н. В., Продан О. П., Раупов Р. Б. прийняли 103 відвідувачі. До членів депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Верховній Раді України народних депутатів України Бондарчука О. В., Кириленка П. В., Леонова Е. В., Лопачака М. Р., Осауленка Т. В., Панькевича О. І., Фурмана О. Ю., Чорної Г. М., Янківа І. Т., виконувача обов’язків голови депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України Соболєва С. В. та членів цієї фракції народних депутатів України Апостола М. В., Бригинця О. М., Донець Т. А., члена депутатської фракції Комуністичної партії України у Верховній Раді України народного депутата України Гордієнка С. В., заступника голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді України сьомого скликання народного депутата України Козуба О. А. та членів цієї депутатської фракції народних депутатів України Безбаха Я. Я., Гончарова А. Д., Шипка А. Ф. звернулися 78, 47, 11 та сім осіб.
Серед керівництва парламентських комітетів найбільше громадян прийняли: голова Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Кужель О. В. — 49 осіб; голова Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Чумак В. В. — 42 особи; голова підкомітету та член Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності народні депутати України Васильєв Г. А. та Королюк В. А. — 31; голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Сушкевич В. М. — 15 осіб.
Упродовж лютого — червня 2014 року до голів парламентських комітетів, голів депутатських фракцій у Верховній Раді України звернулися 297 пенсіонерів, 69 — безробітних, 16 — підприємців, п’ять — працівників бюджетної сфери, три — державні службовці.  З їх числа по захист та допомогу зверталися переважно соціально незахищені категорії громадян. Зокрема, отримано 79 звернень від інвалідів І—ІІІ груп, 31 — від ветеранів праці, по 25 — від дітей війни та інвалідів війни, 11 — від багатодітних сімей, вісім — від інвалідів Великої Вітчизняної війни, шість — від  осіб, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, по п’ять — від учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та працівників бюджетної сфери, чотири — від одиноких матерів, три — від матерів-героїнь, два — від учасників бойових дій, одне — від учасника війни.
Як свідчить аналіз, на характері пропозицій, заяв та скарг громадян до голів парламентських комітетів, голів депутатських фракцій у Верховній Раді України значною мірою позначилися недостатня правова підготовка населення та безпідставна відмова в розгляді звернень громадян по суті порушених ними питань працівниками органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, фінансова та політична криза, дефіцит бюджетних коштів, зниження життєвого рівня населення, безробіття.
Усього під час роботи четвертої сесії Верховної Ради України сьомого скликання на особистих прийомах голів парламентських комітетів, голів депутатських фракцій у Верховній Раді України відвідувачами порушено 639 питань.
За статистикою, найчастіше відвідувачів приймальні Верховної Ради України турбували проблеми забезпечення законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян. Так, 245 питань, або 38,3% від загальної кількості питань, порушених на особистих прийомах голів парламентських комітетів, голів депутатських фракцій у Верховній Раді України, стосувалися цієї тематики. У переважній більшості звернень громадяни скаржилися на незаконні методи ведення слідства, тяганину зі слідством, дії працівників прокуратури і правоохоронних органів, оскаржували судові рішення та вироки, висловлювали невдоволення діями окремих суддів, а також повідомляли про порушення законодавства про звернення громадян.
Як засвідчує тематичний аналіз пропозицій, заяв і скарг громадян до народних депутатів України, однією з найневрегульованіших залишається також соціальна сфера. Кількість питань щодо соціального захисту становила 85, або 13,3% від загальної кількості питань, порушених відвідувачами на особистих прийомах у голів парламентських комітетів, голів депутатських фракцій у Верховній Раді України. Значна кількість відвідувачів з-поміж незахищених верств населення зверталися з проханням надання матеріальної допомоги, здебільшого на придбання ліків, продуктів харчування, навчання дітей, ремонт житла тощо. Громадяни похилого віку у своїх зверненнях до народних депутатів України продовжують констатувати, що держава не повною мірою забезпечує їм належний рівень пенсійного забезпечення, вимагають встановлення соціальної справедливості у розмірах пенсій, отриманні соціальних виплат, субсидій, наголошують на необхідності внесення змін до чинного пенсійного законодавства.
Третє місце у зверненнях громадян на особистих прийомах голів комітетів Верховної Ради України, голів депутатських фракцій у Верховній Раді України вже котрий рік займають проблеми житлової політики. У лютому—червні 2014 року відвідувачами порушено 62 питання з цієї тематики, або 9,7% від їх загальної кількості. Серед них переважали звернення щодо забезпечення житлом громадян, які мають право на його одержання (53, або 85,4% від загальної кількості питань з цієї тематики).
Як засвідчив статистичний аналіз, значне місце під час особистих прийомів головами комітетів Верховної Ради України, головами депутатських фракцій у Верховній Раді України займали звернення з питань економічної, цінової, інвестиційної, зовнішньоекономічної, регіональної політики та будівництва, підприємництва (35, або 5,4% від їх загальної кількості). На часі залишилися звернення, які стосувалися питань фінансової, податкової, митної політики (33, або 5,1% від їх загальної кількості). У більшості з них йшлося про необхідність розв’язання проблем, породжених фінансово-економічною кризою, передусім у банківській системі України, внесення змін до чинного законодавства. Актуальними залишалися звернення, в яких порушувалися питання праці та заробітної плати (34, або 5,3% від їх загальної кількості), у тому числі з приводу порушень чинного законодавства під час звільнення та поновлення на роботі (18, або 53% від їх загальної кількості), діяльності служб зайнятості населення, працевлаштування, допомоги з приводу безробіття (10, або 29,4% від їх загальної кількості).
Насичене подіями політичне життя в державі сприяє тому, що досить істотною залишається кількість відгуків відвідувачів приймальні Верховної Ради України щодо діяльності Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України (30, або 4,7% від їх загальної кількості). Громадяни вимагали від народних обранців чіткої, злагодженої роботи всіх гілок влади щодо захисту конституційних прав і свобод, наголошували, що лише від їхньої згуртованості залежить ефективність дій у протистоянні викликам сьогодення.
Актуальними залишаються звернення, які стосувалися питань аграрної політики і земельних відносин (30, або 4,7% від їх загальної кількості), комунального господарства (19, або 3% від їх загальної кількості), охорони здоров’я (17, або 2,6% від загальної кількості питань цієї тематики).
Усі письмові звернення громадян, отримані під час особистих прийомів, розглядалися і опрацьовувалися у секретаріатах парламентських комітетів та депутатських фракцій у Верховній Раді України. За результатами особистих прийомів громадян голови комітетів Верховної Ради України, депутатських фракцій у Верховній Раді України давали відповідні доручення, які разом із зверненнями громадян надсилалися до компетентних органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
Відділом з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України отримано 499 відповідей від органів державної влади та органів місцевого самоврядування. За результатами розгляду звернень громадян, поданих на особистих прийомах, 76 перебувають на контролі. 
Відділ з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України.