У Вінниці розпочали встановлювати відеореєстратори у муніципальному транспорті комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія». Ними вже обладнано маршрутні таксі, що входять до складу підприємства. На черзі — тролейбуси, автобуси і трамваї.
За словами директора КП «Вінницька транспортна компанія» депутата облради Миколи Форманюка, робиться це з метою безпеки пасажирів. Прилади фіксуватимуть прояви можливих позаштатних ситуацій. У разі потреби, записи використовуватимуть представники правоохоронних органів. Водночас наявність відеоспостереження дисциплінуватиме пасажирів.
— Крім маршрутних таксі, закуплено прилади на усі тролейбуси та автобуси, — уточнює Микола Форманюк. — Працюємо над придбанням приладів для трамваїв.
На пропозицію міської влади, відеореєстраторами обладнали маршрутки майже всі приватні перевізники. Власники маршрутних таксі з розумінням поставилися до цього. Адже прилади здійснюють двосторонню зйомку як у салоні, так і назовні, що в цей тривожний час може стати запобіжним заходом для проявів правопорушень окремими пасажирами, а також терористичних актів.