У вінницькому територіальному відділенні «Прозорий офіс» на проспекті Космонавтів у відкритому доступі для відвідувачів представили перелік вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що розташовані на території районів області. Обравши ділянку, претендент може одразу тут подати документи на її оформлення.

—Таку форму обслуговування запровадили з метою створення максимальної зручності для всіх охочих отримати землю, зокрема, наших захисників держави, щоб вони не оббивали пороги кабінетів, а мали перед собою повну базу даних, — каже в. о. начальника Головного управління Держземагентства у Вінницькій області Тетяна Медвецька. — Хто обирає підходящий варіант, одразу може подавати документи на оформлення землі.

За словами Т. Медвецької, невдовзі така само послуга з’явиться в усіх відділеннях і головному Центрі адміністративних послуг. Документи на отримання земель сільськогосподарського призначення (за межами населеного пункту) у вінницьких центрах адмінпослуг «Прозорий офіс» розпочали приймати з 12 січня цього року. З того часу 1392 громадян звернулися із заявами, з них 1330 вже отримали дозволи на розробку проекту землеустрою, решта чекають на завершення опрацювання документації. 164 громадянам видано свідоцтва на право власності на землю.