На Львівщині борються проти фальсифікованої горілки

Співробітники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю у Львівській області викрили підпільну мережу збуту фальсифікованої горілки. У місті Турка на гуртовому складі виявлено та вилучено 4622 пляшки на 65 тисяч гривень. Відповідно до товарно-супровідних документів, відправником частини алкоголю була одна зі столичних компаній. Джерела походження решти горілки встановлюються. Вилучений товар не відповідає вимогам держстандарту, термін придатності скінчився, а акцизні марки — зразка 2003 року або підробки.

Крім того, у Пустомитівському районі вилучено ще 18 тисяч пляшок також із підробленими марками акцизного збору, а у Львові затримано вантажівку із незаконними алкогольними напоями на 406 тисяч гривень.

Нині проводяться оперативно-розшукові дії зі встановлення всієї мережі збуту фальсифікованої горілки на території Львівщини.

Ірина ЄГОРОВА.

Румуни сховали контрабандне золото в бензобак

47 обручок, перснів із золота вищої проби знайшли українські прикордонники в автомобілі під час проходження контролю в пункті пропуску державного кордону «Рені-авто» (Одеська область).

Троє громадян Румунії сховали вироби в бензобаку автомобіля. Золоті прикраси загальною вагою в 1,1 кг було нанизано на металевий дріт. «Золоті румуни», складаючи план контрабандного провезення через кордон, не зважили на одну технічну деталь — усі пункти пропуску обладнані сучасною технікою огляду, яка й міліграм золота здатна виявити.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеська область.