Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Володимир Литвин передав військове спорядження, аптечки, одяг військовослужбовцям 30-ї механізованої бригади та інших частин 8-го армійського корпусу (на знімку).
«Україна вимушено вибудовується у бойовий порядок. Вибудовується з кров’ю. Можливо, це і є неминучий етап утвердження держави. Можливо, рано чи пізно ми повинні були його пройти. І проходимо саме тепер», — написав В. Литвин на своїй сторінці у Facebook.
В. Литвин зазначив, що переконався у цьому під час перебування 8—9 липня серед військовослужбовців 30-ї механізованої бригади та інших частин 8-го армійського корпусу, які захищають і відвойовують наші території. «Якраз сьогодні народжується справжня армія, постають її вірні захисники — чоловіки й жінки. З’являється конче необхідна єдність армії і народу, — вважає він. — Об’єднує країну прагнення людей допомогти армії. Хто чим може».
Голова комітету повідомив, що передав для потреб 30-ї бригади та інших частин корпусу 50 бронежилетів, «розгрузки», біноклі нічного бачення та оптику, камуфляж, берці, аптечки, інший одяг, білизну, спальні мішки, а також вручив годинники. Днями, за словами В. Литвина, військовим буде передано ще один такий пакет допомоги.
Парламентарій також зазначив: за останній період комітетом розглянуто і Верховною Радою прийняті 21 закон і постанова, що стосуються сектору безпеки і оборони, низку законопроектів внесено на розгляд Верховної Ради.
Фото прес-служби голови Комітету з питань національної безпеки і оборони.