— Ми навіть не уявляли, яка красива у нас країна! — не приховували свого захоплення маленькі донеччани під час зустрічі з головою Вінницької облдержадміністрації Анатолієм Олійником.
Тридцять вихованців Донецької загальноосвітньої школи-інтернату № 1 проводять канікули в оздоровчому таборі «Світанок», розташованому неподалік Дністра у Ямпільському районі. Цікаво, що по той бік річки вже інша держава — Молдова.
Після відвідання державного історико-культурного заповідника «Буша» маленькі донеччани відкрили для себе легендарну сторінку в історії України. Директор заповідника Олександр Пірняк розповів гостям, що тут у ХVІІ столітті відбулася битва українських козаків під орудою Богдана Хмельницького з військом польської шляхти. Юні гості побували на україно-молдовському фестивалі «Русалка Дністрова», побачили традиції і мистецтво двох народів. В обласному центрі милувалися світломузичним фонтаном, побували на екскурсії у музеї видатного хірурга Миколи Пирогова.
Керівник області Анатолій Олійник подарував гостям фотоальбоми «Вінниччина». Він нагадав, що в усі складні часи історії українці об’єднувалися, згуртовували свої сили і завдяки цьому перемагали. «Так і тепер маємо зробити, щоб не тільки зберегти цілісність і незалежність держави, а й продемонструвати світові, що сила нашого народу — в єдності», — наголосив Анатолій Олійник.
— Таких цікавих уроків історії я ще ніколи не знала! — щиро зізналася одна дівчинка. — Тепер ще більше любитиму рідну Україну!
Вінницька область.