В аеропорту «Бориспіль» працівники УМВС України в Житомирській області затримали наркокур’єра. Партію героїну вагою більш як 500 грамів він перевозив на собі. Чоловік прилетів до України за підробним паспортом нашої держави, насправді він є громадянином Молдови, де оголошений у міжнародний розшук.

На виявлення та ліквідацію міжнародного каналу надходження героїну правоохоронцям знадобилося менше двох місяців. Як розповів начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в області Сергій Дзюбенко (на знімку), в грудні в розважальних закладах Житомира було встановлено факти продажу героїну. Водночас оперативники отримали інформацію про групу ділків, що шукають шляхи збуту наркотиків на території сусідніх областей: Вінницької та Київської. Правоохоронці після тривалих переговорів домовилися з ними про закупівлю 200 грамів героїну за 11 тисяч доларів. Тоді в Бердичеві й було затримано двох членів угруповання. За місцем їх тимчасового проживання виявили ще 100 грамів героїну.

Третій учасник групи перебував у той час у Стамбулі. «Тепла» зустріч у Борисполі стала для нього неприємною несподіванкою.

Вартість вилучених наркотиків становить за цінами чорного ринку близько 100 тисяч доларів. Порушено кримінальну справу за статтею, що передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Фото ЦЗГ УМВС України в області.