Миколаївський десантник із 79-ї бригади, незважаючи на отримане поранення, після лікування повернувся в зону проведення антитерористичної операції.
Ось що розповідає про це в Facebook волонтер Юрій Бірюков, який активно допомагає армії:
«Паша, 25 років, контрактник, боєць 79-ї бригади. Був поранений під час бою під Красним Лиманом, лежав у Ірпінському госпіталі. Всього 10 днів тому я зустрічався з ним у Києві, він розповідав мені про той бій і про свої емоції. Говорив, що рветься назад, на передову. Потім у нього був день народження, ми возили його по військових магазинах, дарували подарунки. Нам здавалося, що він уже в тилу, у мирному житті...».
Наступного разу друзі зустрілися на передовій, куди вирушив Павло, щойно відсвяткувавши свій 26-й день народження. Юрій Бірюков зазначає, що в цього бійця, як і багатьох інших, з екіпірування державного лише автомат і боєприпаси. «Усе інше: форма, бронежилет — усе куплене за гроші волонтерів. Таких, як Павло, — багато. Вони — наші герої».
На море — якнайдалі від війни
Чергова група юних луганчан прибула на Миколаївщину. Тут, завдяки підтримці Міжнародного благодійного фонду на честь Покрова Пресвятої Богородиці, дітям організували безплатний відпочинок на морі.
— Нині 76 дітей і 14 осіб, які їх супроводжують, з Луганської області відпочивають у дитячому оздоровчому таборі «Космос», що в селищі Рибаківка, розповіла Оксана Янишевська, заступник голови ОДА. — Тепер до них приєднаються ще 46 дітей у супроводі 6 дорослих. Крім того, прибула група дорослих і дітей з обмеженими фізичними можливостями. Вони вже розселилися на базі відпочинку «Хвиля».
Відпочиватимуть луганчани 24 дні, але, якщо буде потреба, їм пообіцяли продовжити термін перебування. У групі переважно діти від 6 до 16 років, але є й зовсім маленькі — до п’яти років, вони приїхали разом з мамами.
Миколаїв.