Президент України відвідав з робочим візитом Донецьку область. 8 липня Петро Порошенко зустрічався в Слов’янську з місцевими жителями (на знімку).

Глава держави поспілкувався з людьми і запевнив їх у тому, що влада робить усе можливе для якнайшвидшого відновлення нормального життя в місті.

Також у ході робочої поїздки до Слов’янська Президент України нагородив військових, які відзначилися під час проведення антитерористичної операції в Донецькій області.

У вівторок увечері завершилася робоча нарада губернатора Донеччини Сергія Тарути. Фахівці звітували про строки поновлення комунальних послуг у визволеному місті.

Водопостачання Слов’янська влада планує відновити повністю до наступного вівторка. А в окремі райони міста вода почне надходити вже найближчими днями, у всьому місті з’явиться й електрика. Після цього в повному обсязі поновлять зв’язок.

Виплату пенсій уже розпочато — Пенсійний фонд здійснив розрахунки, тепер справа за поштою й банками. «Ощадбанк» уже відкриває відділення і відновлює банкоматну мережу.

Охороняти правопорядок у Слов’янську вирішили спільно: вдень порядок у місті забезпечуватиме міліція, а вночі — Нацгвардія України.

Сергій Тарута зазначив, що люди нарешті повинні відчути, що перебувають у безпеці.

Глава регіону призначив свого першого заступника Андрія Ніколаєнка керівником штабу з відновлення життєдіяльності Слов’янська. Він постійно перебуватиме в місті і забезпечуватиме якнайшвидше повернення міста до нормального життя, повідомляє департамент із питань внутрішньої політики облдержадміністрації.

Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).