На телеканалі 112 йшла мова військових про те, щоб вивезти населення Донецька через коридори, які будуть зроблені під час перемир’я. І тоді буде швидко «зачищено» Донецьк від окупантів усіма можливими засобами. А хто виживе — повернеться до того, що залишиться від домівок, квартир...
У Донецьку лишилося більше людей, ніж може виїхати, особливо люди похилого віку та хворі, або ж такі, що з різних причин не можуть залишити домівки.
Та чи може мільйонне місто кудись рушити? Навіщо? Щоб поповнити ряди бомжів — без житла, яке бездушно у квітучому Донецьку змішають з землею, без одягу, їжі та інших домашніх речей, що наживалися роками, десятиріччями?
Адже на Донеччині лишилося це єдине місто, ще не повністю знищене! Що, і його треба знищити, убиваючи попутно своїх земляків-українців. Одумайтеся, уявіть, що це ваші батьки, дружини, діти та внуки лишилися у Донецьку. Адже вони вам довіряють! А ви що, будете і їх убивати? Спробуйте це зробити, вас зненавидять усі українці, та не простить вам ні Господь Бог, ні люди! А чим тоді ви будете відрізнятися від окупантів?
Краще допоможіть нашому Президентові у його гуманній та миролюбній справі. Бо інакше — яку Україну ви побудуєте на кістках та крові своїх земляків?
Л. ШЕВЧЕНКО, ветеран праці, член Національної спілки журналістів України.

Донецьк.