Нещодавно в Ніжині було по-звірячому замордовано двох пенсіонерів, які у своєму господарстві утримували кілька поросят, близько двох десятків кіз та продавали їхнє молоко. Нині правоохоронці розкрили цей резонансний злочин. Як з’ясувалося, тієї ночі зловмисники позбавили життя ще одну людину — забили до смерті 50-річного ніжинця, колишнього співробітника міліції.

Прокоментувати ці події ми попросили першого заступника начальника управління МВС України в Чернігівській області полковника міліції Сергія Потапенка, під керівництвом якого проводилося розслідування.

Жахливий злочин розкрито протягом місяця, повідомив він. Було опитано багато людей. Як результат — взято під варту трьох осіб, 1978, 1979 та 1981 року народження. Це — два непрацюючі молодики з Ніжина та жінка, горе-матір п’ятьох дітей. Щоправда, чотирьох вона залишила на виховання чоловіку. Нині грабіжники зізналися в тому, як скоювали вбивство людей. Пенсіонерів вони вирішили пограбувати, аби розжитися напередодні свят свіжиною. Господарка побачила грабіжників у вікно. Ті, коли вона вискочила з будинку, накинулися на неї з палицею, сокирою. 70-річна жінка була забита на смерть. Така само доля спіткала і її чоловіка, який, прокинувшись, вийшов на ганок. Злякавшись сусідки, що почула шум і теж вибігла з хати, злочинці, нічого не вкравши, втекли з місця вбивства.

З’ясувалося, йдучи до подвір’я пенсіонерів, компанія добряче підзарядилася спиртним. Дорогою між ними та одиноким перехожим виникла сварка. Зловмисники забили чоловіка, який повертався від знайомих, на смерть. Вони зняли з нього куртку і забрали з кишені 500 гривень.

До речі, правоохоронці стверджують, що у зв’язку з кризою кількість крадіжок продовольства на Чернігівщині побільшала. Здавалося б, часи, коли цупили з погребів консервацію, картоплю, — давно минула практика 1990-х. Аж ні. Щодня то пять, то десять курей украдуть, то винесуть консервацію. Причому таких не дуже-то й притягнеш до відповідальності. Адже для цього грабіжникам треба здійснити крадіжку майна чи продовольства більш як на 907 гривень.

Чернігівська область.

На знімку: вбивці показують, як добивали одну із жертв.

Фото УМВС в Чернігівській області.