Крим

Апеляційний суд Криму днями виніс вирок подружжю, яке позбавляло життя власних немовлят. Під час слідства з’ясувалися моторошні подробиці злочинів. Шок від почутого змусив правоохоронців засумнівалися в нормальності психічного стану обвинувачуваних, але судово-медична експертиза визнала, що вони вбивали своїх дітей усвідомлено.

Тридцятидворічна бібліотекар центральної книгозбірні АРК та її чоловік, колишній військовий, що останнім часом працював на складі одного із приватних підприємств, розповідали: первісток у них народився сім років тому, через рік з’явилося друге дитя. Під час третьої вагітності п’ять років тому жінка вирішила зробити все можливе, щоб стався викидень. Тож вона сама робила собі уколи в живіт, доки не позбулася плоду. Через три роки бібліотекарка знову стимулювала викидень у такий само спосіб. Але на цей раз безуспішно. Тоді подружжя домовилося вбити немовля одразу після його народження. Здійснили це у ванні, де батько дитини прийняв пологи, а малюка, за згодою породілі, залишив у воді. Труп через декілька днів він виніс у ліс, де й закопав. Оскільки, як і під час попередньої вагітності, жінка на облік у поліклініку на стала й по допомогу до лікарів не зверталася, то й друге дітовбивство залишилося таємницею. Позбавитися від нової вагітності вже наступного року чоловік вирішив новими методами, які взявся шукати в Інтернеті. Але, «не знайшовши нічого підходящого», подружжя навесні минулого року скоїло третє вбивство. Новонародженого хлопчика батьки залишили тонути у ванні.

Розглянувши цю справу, суд виніс вирок: батька засуджено на дванадцять років позбавлення волі, його дружину — на десять. Протягом місяця вони можуть оскаржити вирок, що, схоже, й зроблять. Двох дітей подружжя взяв на виховання брат чоловіка. Позовну заяву про позбавлення засуджених батьківських прав прокуратура вже підготувала.