Профспілковий комітет Новокраматорського машинобудівного заводу звернувся до керівництва з пропозицією призупинити роботу підприємства. Таке непросте рішення пов’язане з небезпекою для персоналу у зв’язку з бойовими діями поблизу міста. За останні два дні жертвами обстрілів ставали й мирні громадяни. Зокрема, у четвер на закладеному терористами фугасному снаряді підірвався легковий автомобіль, у якому їхав місцевий мешканець із родиною. Чоловік і жінка загинули на місці. Українські військові, які кинулися на звук вибуху, знайшли на місці пригоди поранену десятирічну дівчинку. Як повідомили в прес-центрі РНБО України, військові медики надали медичну допомогу на місці, а потім бійці Національної гвардії разом зі співробітниками ДАІ доставили дитину до лікарні. Стан потерпілої стабільний.

У Миколаївці під Слов’янськом, де в середу й четвер точилися запеклі бої між силами АТО й бойовиками, пошкоджені не лише житлові будинки. Від потрапляння снарядів зайнялася пожежа на розташованій у селищі Слов’янській ТЕС (компанія «Донбасенерго»). За інформацією підприємства, в результаті бойових дій значно пошкоджено будівлю пилозаводу станції, а згодом загорілися два трансформатори. Частково зруйновано головний корпус, осколком пробитий мазутний бак місткістю 2 тисячі тонн палива. Внаслідок аварії відключено останні робочі повітряні лінії електропередачі й знеструмлено розподільчі пристрої, завдяки яким постачалася електроенергія для власних потреб станції та селища.

Департамент охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації повідомив про трьох мирних мешканців, які загинули через отримані напередодні поранення: по одному загиблому в Донецьку, Краматорську та Авдіївці. Волонтери, які займаються евакуацією мешканців із «гарячих точок», кажуть, що масштаб трагедії значно більший. Не всіх потерпілих вдається доставити до лікарень, та й зафіксувати факт смерті від поранення у Слов’янську, наприклад, немає кому: судово-медичну експертизу закрито.

У п’ятницю знову було неспокійно в обласному центрі. Захоплено одне з приміщень обласного державного архіву, де містяться документи, пов’язані з промисловими підприємствами області, а також про нарахування зарплат працівникам різних років. Озброєні люди увірвалися до архівної установи, де перебували шість співробітниць.

До розташованої на головній площі адмінбудівлі колишнього Міністерства вугільної промисловості України також прибули озброєні автоматами люди в камуфляжній формі. Співробітники залишили робочі місця. Міська рада звернулася до городян із проханням бути максимально обережними, не наближатися до місця пригоди, не вступати в конфлікти з озброєними людьми, не вести фото- та відеозйомку, не наражати на небезпеку життя.

А от обласне управління міліції, СБУ і прокуратура області вже знайшли безпечне місце для роботи. Увечері в четвер стало відомо, що силовики тимчасово переїжджають до Маріуполя, де розташувалася обласна державна адміністрація. Коментуючи рішення про переміщення силових відомств, голова обласної державної адміністрації Сергій Тарута зазначив, що південь області є територією безпеки.

Очільник області запропонував перевести до приморського міста й генеральні консульства ФРН та Польщі, які призупинили свою діяльність у Донецьку. На думку Сергія Тарути, такий крок стане сигналом для європейських компаній про те, що Маріуполь —  «мирне й безпечне місто, в яке можна інвестувати». Керівник ОДА також озвучив ідею створення агенції з відновлення Донбасу і спеціального фонду для відновлення зруйнованої під час збройного конфлікту інфраструктури. Зокрема, металургійні комбінати імені Ілліча та «Азовсталь» пообіцяли відремонтувати будівлі міського управління міліції, міської ради і Приазовського державного технічного університету.