ХМЕЛЬНИЧЧИНА

Збирали на храм «з благословення» керівника РДА

Трьох «благодійників», які збирали кошти на будівництво якогось особливого храму в священному місці на Кіровоградщині по селах Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, затримали місцеві правоохоронці. Їх спіймали на гарячому в Шустівцях, де «будівничі» виманили в однієї бабусі аж півтисячі гривень, в іншої — чотириста. Такі суми люди давали тому, що їм дуже переконливо розповідали казки про неодмінне зцілення кожного жертводавця.

Загалом шахраї, які виявилися уродженцями Сторожинецького району Чернівецької області, встигли назбирати 1100 гривень. Усі троє давно ніде не працювали, а мешкали неподалік Кам’янця-Подільського та «промишляли» з допомогою всіляких афер. Очевидно, начитавшись місцевої преси та надивившись телебачення, де часто трапляється інформація про постійні меценатські пожертви церквам керівника районної адміністрації Ростислава Яреми, шахраї діяли «з його благословення». Оскільки очільник РДА завоював у селян довіру, виявляючи прагнення відродити духовність в районі, то люди купилися на назване зайдами його прізвище.

Віра ШПИЛЬОВА.

ЛУГАНЩИНА

Банки видавали свідомо безповоротні кредити?

Прокуратура Луганської області порушила 24 кримінальні справи у сфері банківської діяльності. Підставою для цього послужили грубі порушення законодавства у сфері кредитування. Працівники прокуратури підозрюють, що деякі банки видавали свідомо безповоротні кредити. Вони не виключають, що робилося це за попередньою змовою з позичальниками. У підсумку прострочена сумнівна заборгованість банківським установам Луганської області становить майже 390 мільйонів гривень.

Алла АНТІПОВА.

СУМЩИНА

У наркоманії молодшає обличчя

Нинішнього року тільки в Сумах зареєстровано 154 злочини, пов’язані з наркотиками, третина з яких припадає на збут зілля. Окрім цього, правоохоронцями ліквідовано дев’ять «наркомалин». Згідно з міліцейською статистикою останнім часом в обласному центрі щорічно ставлять на облік кілька сотень молодих сумчан, із них близько 60 відсотків — з діагнозом «наркоманія».

Владислав ЖМУРКОВ.