Систему ультразвукової діагностики нового покоління Сіменс AКУСОН X 300 (на знімку) подарували днями Інституту педіатрії, акушерства та гінекології АМН України Група компаній «ФОКСТРОТ» та компанія «Укренергоконсалтинг». Мобільний апарат замінив на відповідальному посту свого попередника, який «відпрацював» там двадцять років.

Попри невеликі габарити, новенький апарат УЗО має великі діагностичні можливості: 5 датчиків розпізнають захворювання шлунка, підшлункової залози, печінки, нирок. Система досліджує серце й виявляє як незначні аномалії, так і пороки, проводить гінекологічно-акушерські обстеження. До того ж збирання, збереження та перегляд результатів досліджень виконуються у цифровому форматі.

— Наші спостереження свідчать: лише 6-8% українських дітей народжуються умовно здоровими. Решта — уже від народження мають ті чи інші проблеми зі здоров’ям, — розповідає директор інституту Юрій Антипкін. — У школах відсоток здорових дітей теж дуже низький. Цей апарат допомагатиме виявляти мінімальні зрушення в організмі, вчасно їх діагностувати й лікувати.

Медики наголошують: до їхньої установи приїжджають з усіх куточків України. Насамперед — поставити діагноз. Щороку в Інституті педіатрії, акушерства та гінекології отримують стаціонарну допомогу 7 тисяч пацієнтів, а консультативну — 80 тисяч дітей та їхніх мам.

— Ми дізналися, що апарат УЗО був дуже потрібний інституту. Та з огляду на його чималу вартість — 400 тисяч гривень, почали шукати партнерів у цій благородній справі. Бізнесмени з «Укренергоконсалтингу» одразу відгукнулися на нашу пропозицію, — зазначила заступник директора ГК «ФОКСТРОТ» зі зв’язків з громадськістю Людмила Лозова.

У свою чергу виконавчий директор «Укренергоконсалтингу» Юлія Яфаєва додала, що спільне придбання апарату УЗО — то лише початок їхнього співробітництва у соціальній сфері.

Фото надане ГК «ФОКСТРОТ».