Хмельницький

Шахраї обікрали бюджет на 1,3 мільйона

Ризиковану фінансову операцію провели посадові особи однієї з фірм, надавши звіт, що підприємство не має жодних заборгованостей по зарплаті, сплатах до Пенсійного фонду та бюджету. При цьому керівники «забули» вказати, що підприємство знаходиться у стані ліквідації, тобто є банкрутом з низки фінансових показників. Натомість фальсифікація документів дала можливість отримати допомогу із державної казни більш як на 1,3 мільйона гривень. Факт зловживання службовим становищем і незаконного отримання коштів не пройшов повз увагу обласної прокуратури, котра порушила кримінальну справу.

Бізнесмена викрали, щоб забрати борг

Після того, як бізнесмен вчасно не повернув своєму напарникові частину прибутку, компаньйон, взявши на допомогу двох чоловік, просто викрав боржника. Силоміць запхавши до автомобіля, його вивезли до лісу. Там, прив’язавши до дерева, взялися вибивати з бізнесмена борг. Потім бранця перевезли до гаражного масиву, де продовжили катування. А далі доправили до схованки у Дунаєвецькому районі. Врешті таки домоглися, що підприємець погодився зателефонувати знайомим і попросити позичити заборговані ним 52 тисячі гривень. Під час розмови друзі запідозрили щось лихе та звернулися зі своїми припущеннями до правоохоронців. Як повідомили у ЦГЗ обласного УМВС, це й дозволило оперативникам вийти на слід заручника та звільнити його. За фактом вимагання та позбавлення волі порушено кримінальну справу, проводиться розслідування.

Ірина КОЗАК.

ХЕРСОН

Держслужбовець від приватного підприємця вимагав та одержав п’ять тисяч доларів

За підозрою в хабарництві прокуратура Херсонщини порушила кримінальну справу стосовно державного службовця. Заступник голови райдержадміністрації в одному з приморських районів області вимагав та отримав від приватного підприємця п’ять тисяч доларів США за позитивне вирішення та погодження технічної документації для відведення земельної ділянки площею два гектари. Для отримання грошей як посередника він залучив свого сина. Держслужбовець звинувачується в злочині, передбаченому ч.2 статті 368 КК (одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище). Чиновника затримано, триває слідство.

Алла БРУСИЛОВА.