Головну водну артерію Донеччини знову зупинено: снаряд влучив у насосну станцію 
Унаслідок обстрілу в районі села Семенівка Слов’янського району знову пошкоджено насосну станцію каналу Сіверський Донець—Донбас. Загинув один електрослюсар, а машиністка насосних установок отримала поранення. Про це повідомив журналістам у середу донецький міський голова Олександр Лук’янченко.
«Знеструмлена система живлення каналу. Робота каналу о восьмій ранку зупинена. Ми знову починаємо працювати в особливому режимі. Пошкодження буде дуже важко ліквідувати через бойові дії. Графік подачі води буде змінено до кінця дня. Проаналізуємо ступінь пошкодження і думатимемо, як зробити «коридор» для убезпечення робіт», — сказав голова.
Минулого тижня на каналі ліквідували наслідки обстрілу 10 червня, коли головна водна артерія зупинила роботу, а багато населених пунктів області залишилися без питної води. Із ризиком для життя бригада фахівців комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» відремонтувала зруйновані споруди та запустила канал. Тепер область знову на жорсткому режимі економії.
Очільник міста також повідомив про наслідки штурму будівлі обласного управління міліції у вівторок. Один правоохоронець загинув, 20 осіб дістали поранення, серед них п’ятеро — цивільні громадяни. У будівлі управління продовжують залишатися озброєні особи, з якими вестимуть переговори, додав О. Лук’янченко.
А от лідери самопроголошеної «Донецької народної республіки» заявили про невизнання рішення українських органів влади про підвищення комунальних тарифів та оголосили мораторій на зміни тарифів і на нарахування штрафних санкцій за порушення термінів оплати.
При цьому сепаратисти продовжують безоплатно користуватися комунальними благами, що їх надають українські підприємства. Зокрема, в захоплених будівлях не відключається електрика, вода, каналізація тощо. Але до простих громадян, які проігнорують оплату комунальних послуг, постачальники будуть не такими поблажливими, бо масові неплатежі можуть призвести до банкрутства підприємств.
Ще однією новацією «ДНР» стала заборона феєрверків і продажу піротехнічних засобів. «Такий захід викликаний необхідністю відгородити людей від лякаючих асоціацій із війною», — пояснюють сепаратисти, котрі вважають проведення гучних святкових заходів «неетичним і недоречним».
Донецька область.
Тим Часом
За фактом нападу на будівлю ГУМВС України в Донецькій області розслідується кримінальне провадження за частиною 3 статті 258 Кримінального кодексу України («терористичний акт»). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення. Про це повідомили в прес-службі прокуратури області.