Цей вид «бізнесу» налагодили у Чорткові, що на Тернопільщині. Дві дами продавали дівчат у сексуальне рабство в Польщу. Обирали кандидаток на роботу барменшами та офіціантками переважно із малозабезпечених сімей. Напевне, розраховували, що таких легше залякати. Зрештою, розрахунок виправдався: після пережитого дівчата не хочуть свідчити у цій справі.

У Польщі ж «покровительки» забирали документи і примушували надавати сексуальні послуги клієнтам нічних клубів. Дівчат лякали, що всім розкажуть, де вони були і чим займалися. Постраждали четверо чортківчанок, одній з яких ще не виповнилося вісімнадцяти.

Прикметно, що проти 45-річної організаторки злочинного дуету п’ять років тому вже порушували кримінальну справу, проте їй вдалося втекти. Злочинницю оголосили у міждержавний розшук. Перебуваючи у Польщі, вона знайшла спільницю у Чорткові, котра й добирала дівчат та переправляла їх за кордон. За кожну землячку вони отримували більш як 500 доларів. Триває слідство, повідомляє наш власкор Любов ЛЕВИЦЬКА.

«Терористів» умовили здатися

Уранці, щойно відчинилися двері запорізького Театру молоді, на його працівників напали невідомі в масках й оголосили їх заручниками. В обмін на життя служителів Мельпомени терористи зажадали негайного звільнення із слідчого ізолятора свого ватажка. Крім того, зловмисники попередили, що в разі провалу задуманого можуть підірвати вибуховий пристрій з ядерним зарядом, який начебто встановили у приміщенні театру.

На щастя, це були лише штабні навчання, котрі провело управління СБУ в Запорізькій області у взаємодії з іншими екстреними службами міста. Після того, як бійці антитерористичного підрозділу оточили театр і заблокували всі виходи з нього, сюди негайно прибули рятувальники. Під прикриттям співробітників СБУ вони проникли у приміщення і провели там радіаційну розвідку. Зрештою, джерело радіоактивного опромінювання було виявлено і вилучено. Зрозумівши, що карта бита, умовні терористи «подобрішали» й після декількох годин умовлянь вирішили здатися правоохоронцям. Звісно, ніхто із заручників при цьому не постраждав, хоча всі вони перехвилювалися, бо, на думку театралів, гра була надто реалістична.

Микола МАНЬКО.

Запорізька область.